Phil „The Power” Taylor: Erőpróba

 

Az ellenállhatatlan ERŐ

 

Phil „The Power” Taylor vitán felül a darts királya, neve egybeforrt a Magyarországon is hihetetlen nép­­sze­rű­ség­nek örvendő sport­­­ággal. Az Erőpróba című őszinte könyvében – amely nem hiányozhat egyetlen dartskedvelő könyvespolcáról sem – Taylor lerántja a leplet a saját és a PDC sztárjainak mindennapjairól. A kötet segítségével bepillanthatunk a dartsvilágbajnokságok őrülten izgalmas backstage-ébe, és megismerhetjük legnagyobb riválisainak – többek között Michael van Gerwennek, Gary Andersonnak vagy Raymond van Barneveldnek – féltve őrzött titkait is, valamint megtudhatjuk,­­­­ hogyan vált ez a korábban kocsmai sport mára a világ egyik legnagyobb üzletévé.

Phil „The Power” Taylor 1990 és 2013 között nyert tizenhat világbajnoki címe és 2014‑es blackpooli World Matchplay-győzelme – zsinórban a hetedik, összesen pedig nem kevesebb, mint tizenötödik diadala a tornán – túlmutat mindenen, amit valaha is látott a sport. Az Erőpróba egy diadalokkal és katasztrófák­kal teli év krónikája a legenda életéből, amelyből a sportág világsztárjait is megismerhetjük. Taylor ekkor játszotta a világbajnoki címvédő Adrian Lewisszal minden idők legnagyobb darts­mérkőzését a Grand Slam parádés elődöntőjében. Sőt, ebben az esztendőben kellett többször is megvívnia a holland szupersztárral, Michael van Gerwennel, miközben a színpadon és a magánéletben is konfliktusok és viszályok egész sorával birkózott.

A világ legjobb dartsjátékosának tartott Philip Douglas Taylor 1960. augusztus 13-án született a stoke-on-trenti Burslemben. Karrierje során több mint kétszáz torna­győzelmet aratott, közülük közel százat a tévékamerák előtt. Tizenhatszoros világbajnok, tizenötször nyerte meg a World Matchplayt, tizenegyszer a World Grand Prix-t, hatszor a Grand Slamet és hatszor a Premier League rájátszását. 2010-ben második lett a BBC-nél az Év Sportolója-választáson, versenyen dobott kilencnyilas kiszállóinak száma huszonegy. Három lánya, egy fia és négy unokája született.

 

A könyv paraméterei:

  • Méret: Vágott B5 (165 x 235 mm)
  • Oldalszám: 296 oldal, benne 16 oldalas színes fotómelléklet
  • Kötés: puhatábla (visszahajtott füllel)
  • Bolti ár: 3990 forint
  • Kiadó: G-ADAM Könyv- és Lapkiadó Kft.
  • Honlap: www.gadam.hu